Rivièra: Frankrijk

Gids voor de Franse Middellandse Zee
In Rivièra: gids voor de Franse Middellandse Zee trekken Peter Jacobs en Erwin De Decker langs de Méditerranée in Frankrijk, van de Spaanse tot de Italiaanse grens. Ze bezoeken familiestranden en natuurgebieden, mondaine badsteden en spectaculaire surfparadijzen. Onderweg in Collioure, Sète of Nice, door de Camargue en langs Saint-Tropez pikken ze merkwaardige verhalen op. In deze bijzondere gids ontdek je tientallen tips over bijzondere stranden, verborgen baaien, unieke natuurwandelingen en logies et eetgelegenheden met zicht op zee.
Rivièra telt 255 pagina’s en kost 22,50 euro. De gids is te koop in elke boekhandel of klik hier

 

’Rivièra is meer dan zomaar een reisgids’ (Het Laatste Nieuws)

Rivièra: Italië

Na de Franse Middellandse Zee verkennen Peter Jacobs en Erwin De Decker de kust van Ligurië, alias de Italiaanse Rivièra. Bezoek mondaine oorden met palazzi, casino’s en chique strandboulevards. Probeer in Portofino celebrities te spotten en in Sanremo de liedjes te zingen van het beroemde songfestival. Wandel door de Cinque Terre, de vijf prentbriefkaartdorpen die samen werelderfgoed zijn. Bekijk de rijke tuinen die de Britten aan de Bloemenrivièra en de Palmenrivièra aanlegden. Onderweg pikken de auteurs merkwaardige verhalen op, zoals over de oorsprong van de jeans en van een wereldberoemde clown die zich in Oneglia een extravagante villa liet bouwen. Ze ontmoeten Thor Heyerdahl, Dolce&Gabbana, Fausto Coppi en Columbus.
Deze gids heeft ook ruime aandacht voor olijfolie en wijn, pesto en chocoladezoenen, want Ligurië is een goudmijn voor foodies en voor nostalgici die van ouderwetse winkels en koffiehuizen houden.

Met prachtige foto’s en tips voor de beste trattoria’s en de leukste locaties om te overnachten, van agriturismo’s tot designhotels.

Rivièra: gids voor de Italiaanse Rivièra (22,50 euro) ligt in elke boekhandel en is ook hier te bestellen.